تاریخچه:

 دانشکده  حقوق و علوم سیاسی با1335 دانشجو و بیشتر از 60 نفر عضو هیأت علمی در دو حوزة آموزشی و پژوهشی  از فعال ترین دانشکده‌ها می‌باشد.

ریاست دانشکده  برعهده جناب آقای دکتر ابراهیم برزگر بوده و معاونت پژوهشی جناب آقای دکتر بهزاد رضوی فرد و معاونت آموزشی جناب آقای دکتر حمیدرضا علومی هستند.

  دانشکده  در دوره کارشناسی دارای دو رشته حقوق و علوم‌سیاسی بوده که هر ساله در دوره‌های  شبانه و روزانه دانشجو می‌پذیرد. تعداد قابل توجهی از استعدادهای درخشان و رتبه‌های  برتر و برگزیدگان کنکور سراسری در این  دانشکده        مشغول به تحصیل هستند. آمار بالای قبولی  فارغ التحصیلان کارشناسی این دانشکده در دوره‌های تحصیلات تکمیلی گویای کیفیت  بالای خدمات آموزشی و پژوهشی ارائه شده   است.

  در سطح  کارشناسی ارشد ، دانشکده در 14 رشته فعالیت می‌کند: روابط‌بین‌الملل، علوم‌سیاسی،  اندیشه‌سیاسی در اسلام، مطالعات منطقه‌ای گرایش اروپا، مطالعات منطقه‌ای گرایش  خاورمیانه ،

 حقوق  اقتصادی، حقوق ارتباطات، حقوق‌بشر، حقوق‌بین‌الملل، حقوق جزا و جرم‌شناسی، حقوق  تجارت بین‌الملل، حقوق خصوصی، حقوق عمومی وحقوق مالکیت فکری. این دانشکده در مقطع  دکتری نیز فعال بوده و در حال حاضر دانشجویان در سه رشته حقوق بین‌الملل، علوم  سیاسی و روابط‌بین‌الملل در دورة دکتری مشغول به تحصیل هستند.

 در بخش  پژوهش نیز این دانشکده از زیرساخت‌های مناسبی برخوردار است. کتابخانه تخصصی، سایت  رایانه ای، نشریه تخصصی حقو ق و نشریه تخصصی سیاست، دفتر هدایت امور پژوهشی و  لابراتوار زبان از جمله بخش‌های فعال پژوهشی این دانشکده هستند که هر کدام به طور  مستقل به ارائه خدمات تخصصی به استادان و دانشجویان مقاطع مختلف مشغولند.

          کتابخانه  تخصصی دانشکده دارای 43 هزار عنوان مدارک، 11 هزار عنوان کتاب فارسی، 3500  عنوان کتاب لاتین، 245 عنوان مجله فارسی، 76  عنوان مجله لاتین، 717 عنوان پایان‌نامه وحدود 200لوح فشرده فارسی و انگلیسی می‌باشد.  دسترسی به کلیه منابع به طور شبکه‌ای بوده و   فرایند دیجیتالی کردن کلیه مدارک به سرعت در حال انجام است.کتابخانه در بخش‌های  مختلفی چون تالار عمومی، تالار نشریات، بخش پایان‌نامه‌ها، بخش تحقیقات دانشجویی و  بخش کتاب ‌های مرجع به ارائه خدمت در دو بخش میز امانت و استفاده از فضای دانشکده فعالیت  می کند. لازم به ذکر است که امکان جستجوی رایانه‌ای کتاب و نشریه در این بخش برای  کلیه استادان و دانشجویان میسر است .

          مراکز رایانه و اینترنت دانشکده مشتمل برسه بخش  سایت دانشجویان کارشناسی، سایت دانشجویان تحصیلات تکمیلی و سایت اعضای هیأت علمی  می‌باشد. دانشجویان در این سایت بخش مهمی از فعالیت تحقیقی و پژوهش خود را به  واسطه دسترسی به شبکه اینترنت پرسرعت، بانک‌های مختلف اطلاعاتی و000 طی می‌کنند.

          شورای  انفورماتیک دانشکده به منظور دریافت و پردازش پیشنهادات و نظرات دانشجویان و  استادان وارتقای کمی وکیفی خدمات سایت با مدیریت معاونت پژوهشی دانشکده وعضویت  نمایندگان گروهها به طور مرتب برگزار می شود.

          نشریات  این دانشکده از منابع مهم علمی کشور به شمار می‌روند. در نشریه پژوهش سیاست  جدیدترین یافته‌های استادان علوم سیاسی و روابط  بین الملل مندرج می‌شود. نشریه پژوهش حقوق نیز که حاصل آخرین دیدگاههاو اظهارنظر  علمای حقوق است مرجع بسیاری از بخشهای اجرائی و قضائی کشور است.

          اعضای  محترم هیأت علمی در کنار فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود اقدام به اجرای طرحهای  پژوهشی می‌نمایند، از آن جمله می‌توان به اجرای طرحهایی چون : تبارشناسی قدرت در  اسرائیل، درآمدی نظری بر تحول دولت در ایران معاصر، در آمدی نظری بر مفهوم دولت در  اسلام، ریشه‌های روانشناختی بنیادگرایی یهودی ، طبقه بندی  موضوعی و تفصیلی آراء و نظرات مشورتی دیوان‌‌بین‌المللی،  چین و آینده سیاست بین‌الملل، نظریه‌های منازعه سیاسی، حقوق و مقررات هوایی در  حقوق‌بین‌الملل در ایران، انگلیس و کانادا، انقلاب به مثابه ابزاری برای تحول  اجتماعی، هرمنوتیک و شناخت روابط‌جهانی، خسارات قابل جبران در  حقوق ایران، اندیشه سیاسی در صحیفه سجادیه،  مطالعه تطبیقی احکام فقدان چک، درآمدی نظری بر جهانی شدن و هویت قومی، آنارشیسم  پنهان در مکاتب سیاسی رقیب،اشاره کرد.

          در کنار  طرحها، در دانشکده به طور مستمر همایش‌ها و سمینارهای علمی مختلفی برگزار می‌شود.  برخی از این سمینارها با مشارکت دانشگاههای اروپایی برگزار شده است از جمله همایش  بیواتیک، همایش نظامهای انتخابی ( آبان 1387)، همایش حقوق انرژی ( آبان 1387 ) ،  نقد و بررسی لایحه حقوق تجارت، آشنایی با سازمان جهانی تجارت،سیاست در سیره نبوی .

          سخنرانی‌های  علمی بخش مهمی از فعالیت گروههای دانشکده است. در هر نیمسال مطابق برنامه‌ر‌یزی

        گروههای  آموزشی عناوین و اسامی سخنرانان را در آن نیمسال اعلام کرده، مطابق یک برنامه  زمانبدی، دانشجویان در اوقات فراغت خود در جلسات سخنرانی شرکت کرده و فضای بحث و  چالش علمی همواره داغ و پرحرارت است.

 

گروه های آموزشی:

 1-حقوق خصوصی

2-حقوق مالکیت فکری

3-حقوق اقتصادی

4-حقوق بشر

 

 اعضاء هیئت علمی:

 

دکتر محمدرضا پاسبان

دکتر فرهاد پروین

دکتر غلام نبی فیضی چکاپ

دکتر علی تقی زاده

دکتر ناهید جوانمرادی

دکتر حبیب الله رحیمی

دکتر کورش کاویانی

دکتر حمید رضا علومی یزدی

دکتر خیر الله هرمزی

دکتر جواد کاشانی

دکتر مجید بنائی اسکویی

دکتر سید هادی میرشمسی

دکتر رضا ولویون

دکتر محمد مهدی حاجیان

دکتر عباس کاظمی نجف آبادی